Večeras padaš sam

Dve večeri uoči Petrovdana, Stanislav Radisavljević zvani Redži će lokalnim zelenašima dugovati preko 50.000 evra i duže od godinu dana neće znati gde je Sonja Ašanin.

Predvođeni Maksimom Todorovićem Torijem, članovi navijačke grupe "Ludilo mozga" postepeno će sužavati obruč oko njega. U noći iskupljenja, Kilmarnok će gostovati u Velsu.

Iste večeri, Redžijev najbolji ortak Ignjat će krenuti sa Autokomande za Obrenovac, nadajući se da u zaustavnom vremenu ima mesta za drugačije ishode.

1.000 rsd + ptt
(1.400 rsd sa troškovima post ekspresa) 

Preuzmi odlomak (prvih dvadeset stranica)

  • roman 
  • proza 
  • večeras padaš sam 
Kliknite na dugme poruči, a potom u mejlu napišite vaše ime i prezime, adresu, broj mobilnog, kao i napomenu da li želite posvetu. Nakon slanja mejla, knjiga će vam stići na naznačenu adresu najkasnije dva dana od trenutka porudžbine.

O knjizi


Dug nije dobar drug. Međutim, i loše društvo se preživi. Vladan Krečković je napisao roman o d(r)ugovima i o tome kako se nositi s teretom sudbine: od ljubavnih razmimoilaženja do različitih društvenih uslovljenosti. Kroz životni vašar,između otuđujućeg, ali i fascinantnog sveta tehnosfere i upečatljivog sveta (pri)gradske svakodnevice, likovi jure, sapliću se i ustaju. Večeras padaš sam je delo o vrednosti neposustajanja, koje pokazuje puno razumevanje za sve one ljude koji danas nisu pod reflektorima, a trebalo bi da budu.  

Uroš Đurković


Pozicioniran u sadašnjem trenutku, u dobu intenzivne digitalizacije, roman Vladana Krečkovića Večeras padaš sam priča je o prijateljstvu, ljubavi i iskupljenju. Lakomislenost glavnog junaka imaće za posledicu gubitak voljene osobe, kao i velike količine novca, dok će njegov najbolji prijatelj, zaposlen u marketinškoj agenciji, postepeno shvatati čemu služe podaci prikupljeni u M.E.R.G.E. korisničkoj bazi. Od potrage za ljubavnim partnerima posredstvom društvenih mreža i aplikacija za upoznavanje, preko sfere društva kojom rukovode lokalni reketaši i članovi navijačke grupe, pa sve do karnevalske atmosfere obrenovačkog vašara, čitalac će doživeti savremeni svet iz pozicije koja nije ulepšana kopija stvarnosti. Roman je prožet i sjajnim lirskim slikama i opisima, čime Vladan Krečković iznova potvrđuje visoke standarde svog pesničkog jezika.

Zvonko Karanović